В къщи не сме особенно големи почитатели на рибата или по-скоро мъжът ми не е. Много трудно и рядко успявам да го прилъжа да хапне малко. Днес напарвих поредния опит за това. Реших да експериментирам с Пангасиус и малко пресeн кориандър. Така се получиха тези рибни рулца с ленено песто
Продукти за рибните рулца (за 2 порции):
2 филета пангасиус – общо около 400 грама
сол, черен пипер на вкус
сокът на половин лимон
1 с.л зехтин
Приготовление:
Рибните филета се режат на две по дължина. Поръсвате със сол,черен пипер и лимоновият сок и оставяте да се мариноват около час в хладилника.
Загрявате фурната на 250 градуса. Завивате филетата на рулца и ги прикрепяте с дървен шиш.
Поставяте в тава, изсипвате отгоре маринатата и зехтина и ако е нужно добавяте 2-3 с.л вода. Печете около 30 минути.
През това време направих пестото с ленено семе
Продукти за пестото:
1 зелена чушка, почистена и нарязана
2 скилидки чесън
3 стръка пресен кориандър
3 с.л. ленено семе
1 с.л сусамово семе
4-5 с.л зехтин
2-3 с.л лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
В дълбок съд слагате чушката, чесъна, кориандъра, лененото и сусамовото семе, лимоновия сок и пасирате с пасатора.
Когато продуктите станат на пюре на тънка струйка добавяте зехтина при включен пасатор.
Поръсвате рибните рулца с пестото. Аз сервирах и с задушени в масло пресни картофи.
Добър апетит!
Други публикации