Рибни рулца с ленено песто

В къщи не сме особенно големи почитатели на рибата или по-скоро мъжът ми не е. Много трудно и рядко успявам да го прилъжа да хапне малко. Днес напарвих поредния опит за това. Реших да експериментирам с Пангасиус и малко пресeн кориандър. Така се получиха тези рибни рулца с ленено песто

Продукти за рибните рулца (за 2 порции):

2 филета пангасиус – общо около 400 грама

сол, черен пипер на вкус

сокът на половин лимон

1 с.л зехтин

Приготовление:

Рибните филета се режат на две по дължина. Поръсвате със сол,черен пипер и лимоновият сок и оставяте да се мариноват около час в хладилника.

Загрявате фурната на 250 градуса. Завивате филетата на рулца и ги прикрепяте с дървен шиш.

Суровите рулца готови за печене

Поставяте в тава, изсипвате отгоре маринатата и зехтина и ако е нужно добавяте 2-3 с.л вода. Печете около 30 минути.

През това време направих пестото с ленено семе

Продукти за пестото:

1 зелена чушка, почистена и нарязана

2 скилидки чесън

3 стръка пресен кориандър

3 с.л. ленено семе

1 с.л сусамово семе

4-5 с.л зехтин

2-3 с.л лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Приготовление:

В дълбок съд слагате чушката, чесъна, кориандъра, лененото и сусамовото семе, лимоновия сок и пасирате с пасатора.

Продуктите за пестото

Когато продуктите станат на пюре на тънка струйка добавяте зехтина при включен пасатор.

Пестото

Поръсвате рибните рулца с пестото. Аз сервирах и с задушени в масло пресни картофи.

Добър апетит!

Други публикации

Сьомга на скара

Сьомга на скара

Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

Киш с гъби и домати

Киш с гъби и домати

Вашият коментар