Яйца на очи в пържени филийки

Един приятел ни даде доста пъдпъдъчи яйца. И докато се чудех как и с какви подправки да ги сготвя, мернах сутринта по телевизията някакъв филм в който баба италианка пъжеше филийки, на които издълба дупки в средата и чукна яйце на око. Толкова красиво изглеждаше, че веднага ми замириса на рохки жълтъци. Така че бързичко направих една закуска, с пържени пъдпъдъчи яйчица.

Пъдпъдъчи яйца

Продукти:

филийки хляб – ползвах черен типов хляб

по 2 пъдпъдъчи яйца на филйка хляб

масло за пърженето

сол, черен и червен пипер на вкус

Приготовление:

В сух тиган разтопете малка бучка масло, колкото лешник.

Издълбайте малки дупки в двата края на 2 филийки. Ако предпочитате изрежете коричката на хляба. Аз ги харесвам с коричките, защото стават много хрупкави запържени в маслото.

Когато маслото се загрее запържете филийките от едната страна до порозовяване. Обърнете със запържената страна на горе и чукнете по едно яйце в двете дупки и пържете докато белтъка стегне.

Филийките в тигана

Ако обичате яйцата да не са рохки, обърнете филииките с яйцата за няколко секунди и от другата страна. Поръсете жълтъците със сол, черен и червен пипер. Повторете докато ви свършат филиите и яйцата.

Добър апетит!

Други публикации:

Пържени филийки

Пържени филийки

Предястие от пъдпъдъчи яйца и козе сирене

Предястие от пъдпъдъчи яйца и козе сирене

Бейгъли

Бейгъли

Advertisements

4 comments on “Яйца на очи в пържени филийки

  1. Ренета каза:

    Видях такива яйца в далечната 87-88, филмът е Лунатици. Там ги гарнираха с някакви червени чушки. Много ги обичам!

  2. DiDi каза:

    Направих днес за закуско-обяд, но от едната страна намазах с песто…ммм разкошен вкус и толкова просто 🙂

  3. Danyela каза:

    DiDi, много се радвам, че са ви харсели. Ммм, не съм опитавала с песто, нито пък с червени чушки, Ренета, но звучи много вкусно – непременно ще пробвам.
    И да, простите неща, обикновенно са най-вкусни.
    Весели празници, DiDi, Ренета !

  4. Ренета каза:

    Весели и на теб, Даниела! У нас те ще са и вкусни и ти имаш сериозен принос в това! Поздравления за чудесния блог!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s