Панирани, печени чушки с хрупкава коричка, топяща се в устата, и плънка от сирене с магданоз. За мен това е един от вкусовете на лятото. Винаги го свързвам с едно малко ресторантче над скалите в Созопол и крясъци на чайки, шум на море. Днес реших да си представя, че съм там, на морето.
Продукти:
6 месести чушки за пълнене
около 300 гр сирене
2 яйца
10 тина стръка магданоз
галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Приготовление:
Чушките се почистват от семето и се пекат. Пека ги във фурната на грил и после прибирам в найлоново пликче, за да се задушат и обелят по-лесно.
Намачквате сиренето и разбърквате с магданоза нарязан на ситно, черният пипер и 1 разбито яйце.
Със сместа пълните предварително обелените чушки.
Чушките се потапят в галета и другото разбито яйце и се пържат докато добият златиста коричка
Добър апетит!
Други публикации:
супер рецапта
🙂 Благодаря, Мария!