Чушки бюрек

Панирани, печени чушки с хрупкава коричка, топяща се в устата, и плънка от сирене с магданоз. За мен това е един от вкусовете на лятото. Винаги го свързвам с едно малко ресторантче над скалите в Созопол и крясъци на чайки, шум на море. Днес реших да си представя, че съм там, на морето.

Продукти:

6 месести чушки за пълнене

около 300 гр сирене

2 яйца

10 тина стръка магданоз

галета

сол и черен пипер на вкус

олио за пържене

Приготовление:

Чушките се почистват от семето и се пекат. Пека ги във фурната на грил и после прибирам в найлоново пликче, за да се задушат и обелят по-лесно.

Намачквате сиренето и разбърквате с магданоза нарязан на ситно, черният пипер и 1 разбито яйце.

Със сместа пълните предварително обелените чушки.

Чушките се потапят в галета и другото разбито яйце и се пържат докато добият златиста коричка

Добър апетит!

Други публикации:

Предястие от пъдпъдъчи яйца с козе сирене

Предястие от пъдпъдъчи яйца с козе сирене

Печени чушки с доматен сос

Печени чушки с доматен сос

Пълнени чушки

Пълнени чушки

About these ads

2 comments on “Чушки бюрек

  1. мария казва:

    супер рецапта

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s