Крем София

Един много лесен и бърз десерт, особенно когато са ви изненадали гости и трябва за нула време да импровизирате нещо. Обикновенно всички продукти, които този крем съдържа ги имам в къщи. Трябват ви няколко бишкоти савоярди (останали неизползвани от някое Тирамису), течна сладкарска сметана, няколко праскови, малко нес кафе и орехи или други ядки. Редите на пластове и готово – имате моментално ефектен десерт

Продукти за 4 порции:

12 бр бишкоти Савоярди

5-6 нектарини, нарязани на парченца

50 гр орехови или други ядки

300-400 мл течна сладкарска сметана

½ ч.ч нес кафе или еспресо

4 пурички за гарниране

Приготовление:

Бишкотите се чупят на две и се потапят в кафето. В чашите се реди пласт бишкоти, парчевца праскови, счукани орехи и сметана. Повтаряте докато продуктите свършат. Най-отгоре завършете с пласт сметана и украсете с резенчета праскови, ядки, шоколадова пуричка и поръсете с зрънца нес кафе или настърган шоколад

Добър апетит!

Други публикации:

Праскови с маскарпоне

Праскови с маскарпоне

Прасковено сорбе с мента

Прасковено сорбе с мента

Ангелски кекс

Ангелски кекс

2 comments on “Крем София

  1. Dani казва:

    Не е честно- от сутринта ме караш да преглъщам.Сладък ден!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s