Сач с пиле и зеленчуци

Продължавам с рецептите за скара, които правихме през ваканцията. Тази е за запечени до хрупкаво гъбки, тиквички, лукчета и други попаднали ни под ръка зеленчуци с месо от пилешко бутче. Мъжът ми прави сача като наряза на едро зеленчуците и обезкости пилето и добави само зехтин, сол и черен пипер. Както самият той казва – колкото по-малко са подправките, толкова повече ще се усеща вкусът на продуктите, особенно когато те са изпълнени със собствени аромати и вкус. Беше успял да се сдобие със био зеленчуци и месо от свободно отглеждано пиле, а всички знаем колко вкусни могат да бъдат едни градински зеленчуци. Не мога да не се съглася с него – понякога най-добрата подправка е липсата на подправка. Това ми напомни един филм по Нешънъл Джеографик, който гледах на скоро, в който един готвач обеснямваше кредото си – цитирам свободно – „когато готвя слагам минимално необходимите подправки, после опитвам и анализирам какво още може да се махне, така че вкусът да остане възможно най-натурален и в същото време да бъде наслада за сетивата”

Продукти за 2 сача с диаметър около 22 см:

2 пилешки бутчета, обезкостени и нарязани на дребно

1 тиквичка, нарязана на кръгчета

1 картоф, наряани на полумесци

1 малка глава лук, нарязан на филийки

2 чушки, нарязани на ивички

10 тина малки гъби печурки

4-5 с.л. зехтин

2-3 с.л червено вино

сол, черен пипер на вкус

Приготовление:

Месото и зеленчуците се нареждат на сача и се поръсват със зехтина и подправките  и се пекат върху барбекюто до готовност, като се разбъркват от време на време

Добър апетит!

Други публикации:

Сьомга на скара

Сьомга на скара

Пиле с домати

Пиле с домати

Пиле с бамя

Пиле с бамя

Advertisements

6 comments on “Сач с пиле и зеленчуци

  1. Vicky каза:

    Боже бива ли така да ме „тормозиш“ рано, рано …
    Много апетитнен и примамлив изглежда сача
    Браво!

    Имаме повод през почивните дни и решихме да съберем приятели на барбекю
    Даваш ми страхотна идея
    Благодаря

    P.S. Отивам да вадя сача от шкафа 🙂

  2. Danyela каза:

    Радвам се, че идеята със сача ти е допаднала! Пожелавам ти прекрасно изкарване по празниците!

  3. Анна Узунова каза:

    Добър ден!

    Честита „Баба Марта“!!!
    Благодоря на вас, че сте направяли такава страница,

    много хубави рецепти и технологии на приготвяне.

  4. Danyela каза:

    Анна, Честита Баба Марта и на вас!
    Благодаря ви за комприментите!

  5. zlatka deleva каза:

    Здравейте, аз съм голяма фенка на барбекюто. През лятото посрещам много гости на вилата и също приготвям разни вкусотии но вашата рецепта на сач ме изкуши и тези дни ще я направя непременно.Ще ми бъде приятно ако си разменяме рецепти.

    • Danyela каза:

      Здравейте Златка! Много се радвам, че съм предизвикала интереса ви, надявам се да ви е харесало. Ще се радвам да си разменяме рецепти
      Поздрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s