Миш маш

Най-класическата, най-лятната от всички гозби. Миш маш! Да живее есента – мога до го ям по 3 пъти на ден! Най-обичам когато го сготви мъжът ми. Прави го убийствено хубав с много сирене, яйца и масло. Има един огромен недостатък обаче, свършва почти моментално.

Продукти:

4-5 големи червени чушки (става с всякакви), нарязани на дребни парченца

500 гр домати, нарязани на кубчета

250 гр сирене

100 гр масло

5 яйца

½ връзка магданоз

сол на вкус

1 малка глава лук (опционално)

Приготовление

В тенджера се загрява половината от маслото и се прибавят чушките и нарязания на дребно лук. Задушават се около 15 минути под капак.

Прибавят се доматите и се оставя да къкри на бавен огън без капак.

Когато течността от зеленчуците се изпари и при прокарването на лъжица по дъното на тенджерата остава следа се добавя другата половина на маслото, сиренето и яйцата. Бърка се енергично още 5-7 минути.

Сваля се от котлона и се прибавя ситно нарязания магданоз.

Добър апетит!

Други публикации:

Гювечета

Гювечета

Чушки бюрек

Чушки бюрек

Тиквички по провансалски

Тиквички по провансалски

About these ads

One comment on “Миш маш

  1. Dani казва:

    Олеле така ми замириса…Обожавам го като лятно ястие -съчетава уханието на тези слънчеви зеленчуци и като добавим сиренето ,масалцето и яйцата…Ммм..Поздрави!

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s