Пастет от печени чушки и сирена

Ех, тези печени, червени чушки. Напоследък, каквото и да направя за ядене, някак си в съзнанието ми нещо казва – сложи и чушки, сложи и чушки. Явно ще е така, поне до края на есента, когато постепенно есените зеленчуци бъдат естествено изместени от зимните вкусове. Но до тогава смятам безжалостно да експлоатирам силата и вкусът им комбинирайки ги с всякакви продукти. А какво по-хубаво от печени чушки и сиренце…

Продукти:

8 печени червени чушки, нарязани на малки квадратчета

90 гр крема сирене – около ½ опаковка филаделфия

100 гр биволско сирене

3-4 стръка магданоз

сол и черен пипер на вукс

Приготовление:

Биволското сирене се намачква с вилица и се разбърква с чушките, крема сиренето и нарязания на ситно магданоз, солта и черния пипер

Добър апетит!

Други публикации:

Чушки бюрек

Чушки бюрек

Баба Гануш

Баба Гануш

Рулца от сьомга с козе сирене

Рулца от сьомга с козе сирене

Реклама

2 comments on “Пастет от печени чушки и сирена

  1. Juji каза:

    Направих тази според мъжа ми родопска разядка и стана много вкусна,само че не можах да получа тази форма и да го разрежа,като парче.Днес очаквам гости и ще го приготвя отново,но този път ще го сложа в камерата за малко да се стегне!
    Хубав и вкусен уикенд!

    • Danyela каза:

      Здравей, Juji!
      Формата, в която е сниман пастета е постигната, като е напълнен в специална триъгълна метална форма, без дъно и после много внимателно е освободен от нея. Дано е станало с изстудяване и разрязване
      Поздрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s