Броколите имат чудното свойство да са любим зеленчук на повечето жени и не до там харесвани от мъжете. Когато дойде късна есен и броколите и карфиолът се покажат по сергиите, мога да преживявам седмици на ред на салата от броколи. Тъй като мъжът ми не може да ги поняса, за него правя ястия от карфиол. Така и двамата сме доволни.
Броколите ги хапвам на салата подправена с много лимон или лайм, зехтин и пармезан. Вкусът се получава доста остър (май прекалявам с лимона), но точно по мой вкус. Понякога за цвят нарязвам и морков на колеца. Става много цветно, приятно и есенно
Продукти:
1 средно голяма глава броколи
сокът на ½ лимон
4-5 с.л. зехтин
сол на вкус
няколко стърготини пармезан
Приготовление:
Броколите се нарязват на розички. В тенджера се кипва вода заедно с малко сол. Когато водата заври броколите се пускат във тенджерата и се оставят докато омекнат леко, но преди да загубят хрупкавината си и цвета си – около 2-3 минути. Свалет се от огъня и се потапят в студена вода, за да се прекрати процесът на готвене. Изцеждат се добре и се пресипват в чиния. Поръсват се със солта, лимоновия сок, зехтина и стърготините пармезан
Добър апетит!
Други публикации:
Здравей,Даниела,и в нашето семейство обичаме броколи,но не си падаме много по карфиол.Предложението ти е прекрасно./Ако искаш посети моя блог -там дадох скоро крем -супа от броколи http://beautiful-danito.blogspot.com/?zx=c80bccf226ff415d.Хубав ден!
Здрасти, Дани! Супата е страхотна, туко що я видях! Успех на блога ти!
i az si napravih no moqte e bez parmezan.i ne6to mai q razka6kah
kato q ubarkah
sledva6tiq pat 6te spazvam instrukciite za vareneto