Паста с тиква и сметана

Докато разглеждам рецепти в кулинарните блогове от всякъде ме заливат ястия с тиква. Есен е и Хелоуин е близо.

Пазарувайки днес, видях едни малки и симпатични оранжево-зелени тикви, вероятно предназначени за фенери. Веднага си представих ястие сервирано в тях. Наскоро бях правила крем супа от тиква, нака че беше ред на нещо сладко –  паста с тиква, бита сметана и канела, за подслаждане на следобеда и за да замирише на празник. Канелата винаги ми е носила усещане за уют, за зима и виелица на вън, бумтящо огнище в къщи и греяно вино

Продукти:

200 гр дребна паста

300 гр тиква, обелена и нарязана на дребни кубчета /ползвах тиква цигулка/

200 мл подсладена сметана

канела на вкус

Приготовление:

В голяма тенджера се слага вода и когато заври се слага пастата. Вари се според указанията на пакета и се изцежда добре

Тиквата се слага във вода колкото да я покрие и се вари до омекване на тиквата. Прецежда се добре.

Студената сметана се разбива с миксер на твърд крем.

Тиквата, сметаната, канелата и пастата се разбъркват и се сервират топли

Добър апетит!

Други публикации:

Туили с бадеми

Лейках (меден сладкиш)

Клафути с круши и смокини

3 comments on “Паста с тиква и сметана

  1. Dani каза:

    Много празнично и оригинално предложение,а аромата на канела е моя аромат от детството на коледни сладки.

  2. Ирина каза:

    Оригинално, красиво и несъмнено вкусно предложение! Поздравления 🙂

    Успешна седмица!

  3. Danyela каза:

    Дани, Ирина, благодаря ви! Успешна седмица и на вас!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s