Със затоплянето на времето, удължаването на денят и разходките след работа с детето, времето и желанието за дълго въртене около печката за някоя сложна гозба силно намалява. В същото време в офиса, за обяд не ми се иска да ям банички, соленки, сандвичи, но от друга страна не ми се занимава да си нося домашно приготвена храна. Така все по-често се обръщам към салатите във всякакъв вид и комбинация, но бедата идва когато само нарязани и подправени зеленчуци не са ми достатъчни и искам нещо по-питателно, особено в средата на натоварен работен ден. Тогава на помощ идва една рецепта, която много обичам, не отнема време и е особено вкусна с аромата си на лайм. Идеална е и за приготвяне набързо за обяд през почивните дни и която даже мъжът ми оцени и хареса, въпреки че царевицата, според него става само на пуканки, иначе е обикновен фураж:)
Продукти за 2 порции, като основно ядене:
1 консерва риба тон в растително масло
1 консерва царевица
1 авокадо
сокът на половин лайм
сол и черен пипер на вкус
щедро количество зехтин
малко прясно нарязан копър
Приготовление:
Авокадото се разполовява, кората и костилката му се отстраняват и се нарязва на парчета. Всички съставки семесват добре. Сервира се с препечен хляб
Добър апетит!
Други публикации:
Преди 1 година:
Чудесна салата, точно по мой вкус ! 🙂
Поздрави и приятна седмица! 🙂
Миро
Обичам риба тон и аз обичам авокадо. Тази салата трябва да бъде наистина вкусно.
Благодаря ви за коментарите!
Леле много вкусно и свежо ми изглежда 🙂 Чак ми се дояжда. Авокадото е страшно полезно за борба срещу болестите, а рибката да не говорим 🙂
[…] е от блога “В кухнята на моето семейство”, който […]