Последната събота и неделя беше работна за мен, вероятно и следващата ще бъде. Поредният краен срок, който трябва да се спази. Включих се, с огромно удоволствие, и в нов фотографски 30 дневен проект, в който всеки ден трябва да снимам нещо ново, по зададена тема. Снимки от високо, от ниско, автопортрети, зелени, розови и сини обекти, облаци, неща които обичам и мразя. Невероятно забавно, защото предизвиквам себе си, страшно интересно и раздвижващо леко пролетно уморения ми мозък, приятен контраст на служебната рутина. Захванала съм се с доста неща едновремено и се опитавм да жонглирам с тях непрекснато. Опитвам се да дам всичко от себе си, за да може крайният резултат да е най-доброто на което съм способна. Обикновено не съм доволна от постигнатото, винаги мисля че може повече, че това което съм напарвила евентуално става, може би евентулано е хубаво, но никога не е идеално. Чета доста: фотографски книги – за светлина и за композиция, непрекъснато прелиствам готварски книги с рецепти и съдържащи техники на готвенето, служебна техническа литература, договори с клиенти, планове на проекти. Ходя непрекъснато недоспала, опитвам се да крада от времето за сън, за всички тези неща, за да има достатъчно време за детенце, за гушкане и игри. За това неслучайно е, че напоследък 4 двойни кафета дневно не ми стигат, че съм като опианена, когато подуша аромата на туко що сварено кафе, даже десертите ми съдържат кафе
Продукти за 6 порции:
3 яйца
500 мл прясно мляко
2 с.л. инстантно кафе
2 с.л. захар
какао и бита сметана за сервиране
Приготовление:
Яйцата и захарта се рабиват добре с тел или вилица. Млякото се подгрява леко и в него се разтваря инстантното кафе. Добавя се към яйцата и се разбърква. Сместта се разпределя между формички за печене. Фурната се загрява на 180 градуса, в нея се поставя тава пълна с вряща вода, която да стига до средата на купичките и купичките се нареждат в нея. Пече се около 40 минути или докато крема се стегне. Преди да се сервира се охлажда добре. Поръсва се с малко какао, гарнира се с бита сметана
Добър апетит!
Други публикации:
Преди 1 година:
Бързо, лесно, вкусно 🙂
Успех и с проекта, засега се справяш много добре.
Дани, чудесно е че намираш време за толкова
много неща 🙂
Виж количеството кафе е множко, ама…
А кремчето ухае прекрасно!
Прегръдки и успешни начинания!
Благодаря за рецептата!
Толкова лесно, че дори и аз успях да го сготвя 🙂 Кафето не ми се видя никак множко, виж, може би малко повече захар му трябваше…
Но стана вкусно и у нас го харесаха 🙂
Много ви благодаря!
Дани, имах предвид количеството кафе, което изпиваш през деня 🙂
Прегръдки!
Дани, разбрах аз, какво си имала предвид 🙂 И си права, разбира се:) Сърдечни поздрави!
Чудесна рецепта, благодаря 🙂
кремчето е много леко и вкусно, а и приготовлението му не изисква много време!
Благодаря ви, Маргарита!
Много ми хареса рецептата и реших да пробвам, но имам един въпрос – кафето изцяло ли се разтваря, защото при мен нещо ме става. От петнайсетина минути го бъркам и остават неразтворени „прашинки“.
Би трябвало цялото да се разтвори, но не е проблем и да останат частички, при печенето ще се хомогенизира. Вероятно млякото е било малко по-хладко от колкото трябва и за това така се е получило. Дано ви е харесал крема
Поздрави!
Прекрасно Сладко Изкушение 🙂 И ми изглежда не толкова калорично 🙂 Идеално за тези които искат да си похапнат нещо сладко и не толкова калорично 🙂
Благодаря!
Това не е ли крем карамел с кафе?
Да, прилича, яйчен крем е, но с друг вкус 🙂
Здравей Даниела,
Тъкмо се чудех как си направила тези невероятни снимки на ястията които публикуваш, а то си имало своето обяснение! Възхитена съм от блога ти, а сега като чета за всичко с което се занимаваш, направо съм поразена! Браво на теб! Би трябвало да се гордееш с постиженията си! продължавам да следя новостите, които публикуваш! Благодаря ти
Благодаря, Севда! Много мил коментар си ми оставила!
Сърдечни поздрави!
:)))