Яйца със зелен лук

В къщи имаме един любим детски филм „Куче в чекмадже”. Помните го, нали? Винаги се ухилвам до уши като се сетя за него. Та там има една култова реплика – малкия пита кучето си, което явно е гладно „Искаш ли да ти изпържа едно яйце с лук?”. Носталгично и леко тъжно ми става……

яйца със зелен лук

Продукти за 1 порция:

3 яйца

1 връзка зелен лук

бучка масло колкото голям орех

50 гр овче сирене

Сол, черен пипер, магданоз на вкус

Приготовление:

В сух тиган се слага бучката масло и когато се разтопи и почне леко да цвърчи се добавят нарязаните пера зелен лук.

продуктите

Разбърква се, така че перцата да се овъргалят в маслото от всякъде. Добавя се натрошеното сирене.

лукът със сиренето вече в тигана

Когато почне леко да се разкашква се чукват яйцата едно по едно и с дървена шпатула се разбъркват до готовност. Ястието се прехвърля в чиния, поръсва се с сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз

и яйцата вече се пържат

Бърканите яйца с лук са вкусно, евтино и много бързо за изпълнение ястие, особенно за летните жеги, когато всяка допълнителна минута до котлона е равна на самоизтезание.

Зеленият лук, сиренцето и яйцата така добре си пасват на вкус, че сякаш няма друга по-перфектна комбинация

Добър апетит и да не забравите чаша студен айрян 😉

Други публикации:

Гювечета

Гювечета

Зелен боб с доматки

Зелен боб с доматки

Хумус

Хумус

2 comments on “Яйца със зелен лук

  1. Татяна каза:

    Култов филм наистина. Аз пък се сещам за него всеки път, когато използвам израза: „друг път“. Татко му щеше да му купи колело, друг път… :)))
    А ястието в този вид не съм пробвала. Любим вариант са ми яйца със сирене и масло само. Трябва да пробвам и със зелените добавки. А ако сложим и от червеничките, направо си отиваме към миш-маш 🙂
    Хубав ден от мен!

Вашият коментар