В къщи имаме един любим детски филм „Куче в чекмадже”. Помните го, нали? Винаги се ухилвам до уши като се сетя за него. Та там има една култова реплика – малкия пита кучето си, което явно е гладно „Искаш ли да ти изпържа едно яйце с лук?”. Носталгично и леко тъжно ми става……
Продукти за 1 порция:
3 яйца
1 връзка зелен лук
бучка масло колкото голям орех
50 гр овче сирене
Сол, черен пипер, магданоз на вкус
Приготовление:
В сух тиган се слага бучката масло и когато се разтопи и почне леко да цвърчи се добавят нарязаните пера зелен лук.
Разбърква се, така че перцата да се овъргалят в маслото от всякъде. Добавя се натрошеното сирене.
Когато почне леко да се разкашква се чукват яйцата едно по едно и с дървена шпатула се разбъркват до готовност. Ястието се прехвърля в чиния, поръсва се с сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз
Бърканите яйца с лук са вкусно, евтино и много бързо за изпълнение ястие, особенно за летните жеги, когато всяка допълнителна минута до котлона е равна на самоизтезание.
Зеленият лук, сиренцето и яйцата така добре си пасват на вкус, че сякаш няма друга по-перфектна комбинация
Добър апетит и да не забравите чаша студен айрян 😉
Други публикации:
Култов филм наистина. Аз пък се сещам за него всеки път, когато използвам израза: „друг път“. Татко му щеше да му купи колело, друг път… :)))
А ястието в този вид не съм пробвала. Любим вариант са ми яйца със сирене и масло само. Трябва да пробвам и със зелените добавки. А ако сложим и от червеничките, направо си отиваме към миш-маш 🙂
Хубав ден от мен!
🙂