Пъстра пролетна супа с тиквички

В къщи супите са на почит. Особенно в летните жеги. Забърквам всякакви комбинации от зеленчуци и подправки. Ето една от днес, разбира се, с любимите тиквички – вкусна, здравословна и лека

Продукти:

2 средни тиквички или 1 голяма

1 морков

връзка пресен лук

6-7 гъби

1 стиска фиде

Сол, черен пипер, магданоз, зехтин на вкус

Приготовление:

Лукът и морковът се нарязват на ситно, гъбите на резенчета, тиквичките на кубчета

В подсолена вряща вода се пускат всички зеленчуци, поръсват се с настърган черен пипер  и се варят до омекване. Ситската фиде се начупва с длан и се пуска да ври с останалите продукти. След като се махне от котлона се поръсва с магданоз. Супата се яде студена, като преди сервиране се добавя  зехтин

Други публикации:

Минестроне

Минестроне

Крем супа от грах и тиквички

Крем супа от грах и тиквички

Студена супа от авокадо

Студена супа от авокадо

Advertisements

3 comments on “Пъстра пролетна супа с тиквички

  1. erno каза:

    Не съм почитател на постните супи, но тази наистина си я бива. Благодаря за рецептата. Записвам се да следя блога ви.

  2. Соня Димитрова каза:

    И с много копър!

    • Danyela каза:

      Соня, добре дошла в блога! В къщи я предпочитаме само с магданоз, но съм я опитвала и с с копър и наистина тази подправка много и отива
      Поздрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s