Гювечета

Вчера приготвих бърза и лесна вечеря, много обичана в нашия дом – гювечета.

guvedje3

Най-отдолу в пръстените съдове няразвам луканка – добре е да е суха и ароматна, после 3-4 печурки, половин чушка, половин домат, дебела бучка изкиснато биволско сирене и парченце масло.

giuvedje2

Малко преди да станат готови се чуква по 1 яйце.  В нашата къща на почит е рохкото с леко течен оранжев жалтък.

giuvedje2

Други публикации:

Яйца със зелен лук1

Яйца със зелен лук

Зелен боб с доматки

Зелен боб с домати


3 comments on “Гювечета

  1. Elena каза:

    Това изглежда чудесно! Аз много обичам гювечета, а най-големия проблем е, че нямам такива :((.
    Но ще гледам в най-скоро време да се снабдя, за да ги ползвам.
    Благодаря, споделяй още рецепти с нас.

  2. Ro каза:

    Здравей! ПОздравления за блога, чудесен е просто. Много пъти съм готвил по рецептите ти, супер вкусно става. Конкретно за тази имам питанка. В рецептата пише биволско сирене, а дали ще стане с овче, че биволското малко трудно ми се намира 😦

    • Danyela каза:

      Ro, здравей! Много се радвам, когато някой сподели че е готвил от рецептите в болга и е доволен! Биволското сирене можеш да замениш са каквото друго сирене обичаш и ти е вкусно.
      Поздрави и приятно готвене!

Вашият коментар