След кугела с тиквички реших отново да направя кугел, но този път със спанак и тиквички. Пресният, свеж спанак вече не се намира толкова лесно на пазара, за това ползвах замразен. Настъргах две тивички, 1 картоф за плътност и нарязах мнооого пресен лук. Поръсих с копър и сложих малко смлян кориандър за аромат. Така се получи днешното лятно ястие
Продукти:
1 пакет замразен спанак – 500 гр
2 средно големи тиквички, настъргани
1 голям картоф, настъргани
2-3 връзки пресен лук, нарязан на дребно
3 с.л брашно или 1 лист маца
3 яйца
3 скилидки месън, смачкан
½ връзка копър
3 с.л зехтин
щипка смлени зърна кориандър
сол и черен пипер на вкус
Приготоврение:
В тиган се загрява зехтина и се слага нарязаният лук и чеснът. Когато омекнат се прибвя спанакът. Задушава се докато по-голяма част от течността се изпари. Прехвърля се в огнеупорен съд, добавят се тиквичките и картофа, брашното, солта, черния пипер и смленият кориандър. Всичко се обърква добре. Яйцата се разбиват с вилица заедно с нарязаният на ситно копър и с тях се залива зеленчуковата смес. Пече се в заграта на 200 градуса фурна около 40 минути или докато коричкатасе зачерви
Сервира се с кисело мляко
Приятен апетит!
Други публикации
Много хубаво ястие – лесно за приготвяне и полезно за подрастващи деца:)
Поздравления за рецептата!
vaillet, благодаря ви!
звучи много вкусно, утре купувам тиквички да пробвам:)
Дано Ви е харесало, Елена!
Имам само една дума за това ястие: НЕПОВТОРИМО!