В това студено време ни се прияжда нещо топло. А какво може да ни стопли по-добре от супа. Направих пилешка супа, за която сигурна съм, всяка домакиня има рецепта и която всеки интерпертира по свое му. Например моята пилешка супа е съвсем различна от супата на майка ми, а тя на свой ред от тази на баба ми. Спомням си, че обожавах пилешките супи и на двете, но те за мен бяха съвсем различни, все едно ям две различни ястия, макар и двете да се наричаха пилешка супа.
Моята пилешка супа е по рецепта на мъжа ми. Това беше първото ястие, което той ми сготви, когато се запознахме. Почерпи ме с паница топла супа и аз доста изумено го погледнах, когато каза, че той е я приготвил. В семейството, в което аз съм отраснала мъжете само хапваха, докато ние жените се опитвахме да им сготвим вкусничко. Оказа се, че мъжът ми готви прекрасно при това не само пилешка супа. В същност и до ден днешен той приготвя мусака в къщи, защото приготовлението на това ястие по незнайни причини ме плаши ужасно (или просто си намирам оправдание да хапна вкусната мусака на мъжа ми ;-)).
Продукти:
бяло пилешко месо от едно пиле – около 400 гр
1 средно голям картоф
1 средно голяма глава лук
½ морков
1 стиска фиде
1 ½ литър вода
магданоз, сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
Пилешките гърди се нарязват на дребни кубчета и се слага в тенджера със студената вода на котлона да заврят. Докато врят с помоща на лъжица се обира пяната и се изхвърля. Добавят се нарязаните на дребно лук и моркови и нарязаният на кубчета картоф. Когато картофът започне да омеква се добавя фидето, солта и черния пипер. Супата се вари още 10 тина минути. Когато котлона се спре се добавя ситно нарязания магданоз.
Добър апетит!
Други публикации:
Благодаря за предложението!Много хубави снимки правиш.Слънчев ден!
Радвам се, че снимките ти харесват. Повечето снимки в блога са на мъжа ми, аз снимам по-рядко. Хубав и усмихнат ден!
Очакваме с нетърпение рецепта за мусака която ти си направила 🙂
Непременно ще сготвя мусака някой ден скоро, даже вече съм си избрала рецепта. Хубав и успешен ден!
Ех точно от това имах нужда в момента:)
Браво, сайта е изключително стилен, а и пилешката супа стана стрхотна 🙂 Поздравления 🙂
Благодаря ви много! Радвам се, че супата ви е харесала 🙂
Благодаря за хубавата рецепта.Надявам се да изненадам приятно приятелката си тази вечер както мъжа ти е направил с теб 🙂
Yani, благодаря ти за доверието, да изненадаш любимата с рецепта от моя блог! Успех!
Супичката стана страхотна 🙂 Приятелката ми е доволна много от мен 🙂 Успехи през цялата година ти желаем и много любов, и щастие с твоя мъж 🙂
Yani, страхотно! Много се радвам! И на вас много любов, здраве и успехи!
Супата стана много вкусна, сложих и булйон.
Катрин, благодаря за доверието да изпробвате рецепта от моя блог. Радвам се, че ви е допаднала.
Поздрави
Здравейте,
сайта е прекрасен, влезнах случайно, понеже търся от къде да купя сух нахут, а в Бургас няма, но това е отклонение…
Та искам да добавя по рецептата за пилешка сума, ако искате може да си сложите нарязани резенчета лимон в супата, придава му прекрасен свеж аромат – съвсем накрая.
Поздрави
P.S. Да Ви се намират рецепти за праз, както и с елда-правих кюфтенца, но станаха страшно безвкусни.
Теодора, благодаря ви! С лимон пилешката супа е много вкусна.
Сух нахут купувам от диабетичните и диетичните щандове в най-различни хранителни магазини. Виждала съм и в Пикадили, но не знам дали има магазин от тази верига в Бургас.
Относно рецепти за праз, можете да видите тази
Пилаф с праз и маслини
Слагам доста праз също и в кавърмата
а за рецепта с елда, мога да ви предложа тази Гъбена супа с елда
Хубав и успешен ден!
Хубава супа,но съветвам всички които я готвят да прибавят една трета чисто краве масло преди да я свалят от котлона,става още по вкусна и с невороятен аромат.Бон апети и поздрави за блога,харесва ми.дори направих и чийзкейка.
Поли, да, с малсо е прекрасна 🙂
Благодаря!
Поздравления за прекрасния блог!С тази рецепта ме спечелихте като почитател,вече това е пилешката супа и на моето семейство!Ще изпробвам и другите рецепти,а вие продължавайте в същия дух да вдъхновявате 🙂
Поздрави от Пловдив!:)
Приготвена точно по този начин супата наистина стана прекрасна, въпреки лекото ми предубеждение, че е прекалено семпла по съставки 🙂
Гери, радвам се, че ви е харесала. Наистина, често семплите и прости рецепти са неочаквано вкусни!
Сърдечни поздрави!
Супер стана …бърза и семпла 🙂 Добавих и застройка от яйце и кис.мляко 🙂
Много се радвам, че са ви е харесала, Деси!