Козуначено руло с Нутела

Днешният пост ще е кратък, след дългия и изморителен ден, който го предшестваше, имам сили само за няколко изречения, да обработя снимките и да форматирам поста. Забързан, задъхан, но и много, много емоционален и весел днешният ден си отива. Като на забързан каданс виждам картини от деня – ставане, кафе, варим яйца, чистим, яйцата се охлаждат, замесваме тесто, малкият държи купата, аз бъркам, той сее брашното, кучето става цялото бяло, разсипваме ядките, събираме ги, бъркаме боята, половината отива по масата, изпадам в ужас, търкаме, пак правим боя, детето усмихнато до уши, пуска яйцата в бурканите от много високо, чува се как яйцата се пукат, смеем се, мажем боя по памук, увиваме яйцата, чакаме, месим тесто отново, разтапяме Нутела, всеки бърка в буркана с по една лъжица, за рулото почти не остава, точим тесто, детето ми скрива точилката, търся я, той се смее, отиваме на разходка, завалява ни дъжд, тичаме по обратния път, целите сме мокри, но ни е весело, рулото е готово, не успяваме да дочакаме да стане утре и го нападаме с по чаша мляко в ръка. Утре пак ще се меси 🙂

Продукти за форма за кекс с диаметър 26 см:

3 ч.ч. брашно

1 пакетче суха мая

200 мл течна, неподсладена сметана

½ ч.ч. захар

3 яйца

4 с.л. прясно мляко

1 ванилия

50 гр. лешници

1 ч.ч. Нутела

малко масло

шепа филирани бадеми

1 ч.ч. .= 250 мл

Приготовление:

Сметаната и млякото се затоплят леко. Брашното и маята се пресяват и се добавят към млякото. Добавят се захарта, яйцата и ванилията и с помоща на миксер с приставка за тесто се разбъркват добре – около 5 минути на максимална степен. Купата с тестото се покрива със свежо фолио и се оставя докато увеличи обема си двойно.

Тестото се размесва на набрашнен плот и се разточва на кора с размери приблизително 30 на 50 см. Нутелата се затопля леко и се размазва върху тестото. Отгоре се поръсват едро смлените лешници. Тестото се навива на руло и се поставя в предварително намаслената форма за кекс. Рулото се намазва с малко разтопено масло и се поръсва с филираните бадеми. Тавата се завива със свежо фолио и се оставя докато рулото увеличи обема си. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Рулото се оставя да изстине напълно, преди да се извади от формата

Добър апетит!

Други публикации:

Козунак

Агнешко бутче в билково тесто

Яйчена салата

Преди 1 година:

Шоколадов мус

8 comments on “Козуначено руло с Нутела

  1. Dani каза:

    Дани, Христос Воскресе!
    Нека светлината на Благодатния огън да освети дома и душите ви!
    Много здраве, любов и благодат!
    Усмихнат ден!

  2. Живка каза:

    Честит празник!
    След всичко случило ти се през деня,рулото е сталало страхотно….
    Хубав ден!

  3. Eoc каза:

    Мммм… божествено изглежда!
    Честит Празник!

  4. traiana каза:

    Страхотен !
    Христос Воскресе!Живи и здрави!Много щастие и късмет!Светли празници!

  5. Йонка каза:

    Е това, последното изречение, е по-дълго от времето, за което сте изяли рулото! Забавно описание на деня-въртележка, но който си е оправен… Услади ви се рулцето,нали?:)
    Христос Воскресе!

  6. Диди каза:

    Да ти иде да отхапеш от екрана…….
    Честит празник Дани!!

  7. The witch каза:

    Христос Воскресе!
    Дани, нека светлината на неговото воскресение да дари живота ви с много топлина,нежност и разбирателство.В къщата ви винаги да има здраве и любов!

  8. Danyela каза:

    Благодаря много за коментарите и пожеланията!

Вашият коментар