Кои са най-вкусните бонбони, най-любимите ви, тези с които черпите себе си и любимите хора с повод и без повод? За мен това са без съмнение Ferrero Rocher. Обожавам ги – хрупкавия лешник в средата, мекия течен шоколад Нутела, обгърнат от хрупкава вафла и накрая покрити с млечен шоколад и натрошени лешници.
Отдавна се каня да направя бонбони подобни на тях в домашни условия, но винаги ме е спирало това, че няма как да направя хрупкавата вафлена обвивка. По празниците имах много възможности да ги опитвам, изучавам, опитавм отново и реших, че макар и не точно същите, ще направя бонбони с Нутела. Разбира се, за вдъхновение трябваше да си купя доста голямо количество Ferrero Rocher, за да ги изуча внимателно, а после да сравня вкусът на вече готовите. Естествено всичко това беше просто оправдание за поредната злоупотреба с тях. Готовите домашни бонбони са доста далеч от оригиналът си, но за сметка на това са адски вкусни и лесни за направа – трябват ви само Нутела и лешници и воля да не ги изядете, преди да ги направите на бонбони.
Тази рецепта е и първото нещо, което заснех с новия ми прекрасен и вече много любим Canon.
Отавна си мечая за по-хубав фотоапарат и ето че най-накрая смених моят верен и много употребяван Olympus, с който са снимани всички рецепти до момента и който е направил стотици снимки на храна, буболечки, цветя, тревички и на малкия ми Шуш.
Разбира се новият апарат е предизвикателство с възможностите, които открива и запали в мен огромно желание да науча повече за фотографията, така че това вероятно ще се превърне в едно от най-приятните ми занимания и хобита за тази година наред с блога. Имам много да чета и уча за снимането, понякога се чудя как мога да разтегля денонощието, за да има поне 48 часа, за да ми остава време за всичко което искам да прочета и за което съм любопитна. Така че с бавни крачки започвам моето пътешествие в света на фотографията, където винаги съм искала да надникна, но никога не съм събирала достатъчно смелост до сега.
Продукти за около 30-40 бонбона:
400 грама Нутела на стайна температура
250 грама сурови лешници
30-40 цели лешника
Приготовление:
Лешничите се изпичат до порозовяване, след това се оставят да изстинат и се претриват със суха кърпа, за да се обелят. Смислат се, и се прибавят към нутелата, като се отделят 30-40 цели лешника. Сместта се разбърква добре и се оставя в хладилник за около час-два, докато шоколада стегне добре. От сместта се оформят топчета колкото малък орех, като в средата на всеки се поставя по един цял лешник. Охлаждат се добре и се подреждат в чашки за бонбони.
Добър апетит!
Други публикации:
Преди 1 година:
Честита нова придобивка, Дани!
Не мога да повярвам, че това са първите ти снимки, справила си се блестящо! Очаквам с нетърпение и следващите ти фотографии 🙂
Обожавам Ferrero Rocher, но и аз съм на мнение, че не може да се направи достатъчно добра алтернатива в домашни условия. Тези бонбони, обаче, изглеждат неустоимо, така че при първа възможност ще ги опитам!
Честито, Дани!
Ако знаеш колко добре те разбирам. Преди няколко месеца се сдобих и аз с огледално рефлексен фотоапарат, но Nicon. Много е различно, нали?
И на мен мисе ще да имам много повече свободно време за изучаване на фотографията, но при мен дечковците са двечки и за мамините хобита не остава много свободно време, като прибавим иработа, домакинство и т.н.
Бонбоните са страхотни ще опитам рецептата и аз, а снимката е станала много хубава!
Пожелавам ти да направиш ощемного снимки, които да запечатат не само вкусни, но и много прекрасни моменти и да се превърнат в ценен спомен!
Сърдечен поздрав и хубава нова седмица!
Лелеее, колко грешки съм направила в горния пост.
Май съм доста изморена вече и не гледам какво пиша.
Извинявай!
Дани, поздравления за новата придобивка!
ПОжелавам много и прекрасни обекти за страхотни
фотографии!
А бонбоните с кафето ми се отразиха добре!
Поздрави и хубава нова седмица!
Честито за апарата. Разликата в снимките наистина ще е огромна. Когато разглеждам снимките в някои блогове, снимките са толкова кристално ясни, че ми се струва, че бих могла да усетя аромата на топли курабийки или хрупкава кашкавалена коричка направо от екрана 🙂 . Успех с изучаването на фотографията! Тук ще се радваме на резултатите 😉
Дани честит нов фотоапарат! Блазе ти, от сега си личи, че добре ще ти служи! 🙂 Бонбонките са много апетитни и красиви! 🙂
Поздрави
Маги
Честито за новия фотоапарат, Дани! Първата ти снимка ме грабна веднага. Много харесвам и тази на старото ти фотоапаратче. Не знаех, че снимките ти до сега са правени с обикновен фотоапарат. Винаги са ми харесвали много. Много вкусно предложение и да си ползваш придобивката със здраве и кеф! 🙂
Честита нова придобивка 🙂
Със здраве и удоволствие да я ползваш 🙂 – още щом видях снимките, преди да прочета всичко си помислих, че тези снимки са много добри :).
Поздрави и хубава седмица!
Честита нова придобивка, да си го ползваш много, много дълго 🙂 И благодаря за вкусната и лесна рецепта! Много ме изкуши… Поздрави и хубава седмица!
Дани, честита нова придобивка 🙂
И бонбонките са много хубави 🙂 Отдавна мисля и аз по въроса за домашни роше, още не съм го измислила 🙂
Поздрави!
[…] Нутела бонбони Danyela | 17.01.2011 at 12:03 am | Tags: Нутела, бонбони, десерти, лешници | Categories: бонбони, десерти | URL: http://wp.me/pyl5o-u3 […]
Приятели, много ви благодаря за добрите думи и за пожеланията! Наистина много се радвам на апарата и използвам всяка минута да щракам. Лети, на мен ми е трудно с едно дете, домакинство и работа, представям си с две – това си е геройство твоето! Наистина апарата променя виждането ти за снимката и трябва време да се пренастроя от това да композирам храната за стария апарат, при който нещата трябваше да са поставени така, че да компенсирам техническите невъзможности и сега когато почти всичко ми се струва възможно. Ирина, Еос, ако измислите вариант на домашно Роше, ще ви обичам вечно 🙂
Поздрави и хубава седмица!
Дани,
Да ти кажа, че Диди от „Опитайте“ има рецепта за домашни бонбони Фереро, сравнително скоро ги показа в блога си. Ако имаш желание виж този линк към рецептата
Ей, Лети! Благодаря ти, изпуснала съм я. Ще ги пробвам, изглеждат почти като оригинала
Дани, страхотна си!
Първо – честита нова придобивка. Много добър фотоапарат, много хубави моменти да запечаташ с него. Перфектен е и за целите на твоя блог.
Що се отнася до бонбоните – от първата снимка ми се прииска да ги хапна. Като остана с малко повече свободно време – ще направя и ще пиша как са станали.
Джаджите, благодаря ти! Ще се радвам, да споделиш дали са се харесали, ако ги опиташ
Поздрави и хубава седмица!
Дани , честита нова придобивка ! :)Много хубави снимки си направила с новия фотоапарат , а бонбоните изглеждат мнооого вкусно .
Поздрави !
Сабина, благодаря ти!
Поздрави и хубава седмица!
Дани, честит нов фотоапарат. Да запечатва красиви и прекрасни спомени в кухнята и изнън нея. Бонбонките изглеждат страхотно. Взимам си едно. Спорна седмица.
Дани, благодаря ти! Спорна седмица и на теб!
Случайно попаднах на този сайт.Останах приятно изненадана от рецептите в него. Имам въпрос: от къде се снабдяваш с книжните капсули – чашки за бонбоните?
Здравей, Родица! Благодаря ти!
Книжните капсули за бонбони купувам от едно малко магазинче на пазара Красно Село близо до локалното на Борис. Красиви капсули могат да се намерят и в магазин Двата Щъркела, както и магазина на Илчовски на ул Ангел Каралийчев 1
Приятно готвене!
Хей, здрасти, бонбоните изглеждат ужасно изкусително. Много ме впечатлиха снимките обаче, можеш ли да споделиш какъв е модела на dslr-a и обектива ти, просто кадрите ти са убийствени :))) Мерси предварително
Vell H, благодаря много!
Снинам със Canon EOS 500D http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/
Обективът, с който са снимани бонбоните е Canon EF 50mm f/2.5 Macro Lens http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-50mm-f-2.5-Compact-Macro-Lens-Review.aspx
Поздрави!
Благодаря много за скоростния отговор. Прекрасно ти се получават на вид и вкусотийките, и снимките :)))