Сьомга на скара

Отново съм тук след лятната ваканция. Бяха 3 незабравими седмици, прекарани на морския бряг.

Когато сме на почивка и има условия за барбекю, мъжът ми винаги прави. Обожавам аромата на опушено и уютната топлинка, която се излъчва вечер около огъня.

Както съм споменавала не съм кой знае какъв фен на рибата, с едно малко изключение – много обичам сьомга. Доста мазна риба е и е много подходяща за скара, освен това няма натрапчив мириз на риба. Мариновах я предварително в сок от лайм и сух копър – ароматите им сякаш са създадени за сьомгата. След това за кратко на скарата и хапвате. Идеално е това да става с поглед зареян в морето, но и в уютната обстановка на дома също не е лошо. Мисля да пробвам вторият вариянт скоро, просто ще заменя барбекюто с тефлонов тиган

Продукти за 2 порции:

2 стека сьомга

2 лайма

2 с.л. сух копър

черен пипер и сол на вкус

1 с.л. зехтин

2-3 стръка пресен копър за гарниране

Приготоврение:

Поставяте стековете от сьомга в подходящ съд, поръсватес настърганата кора на лайма, солта, черният пипер, сухият копър и сокът от лайм. Покрийте съда и оставете на хладно да се маринова 2-3 часа.

Поставете стековете върху барбекюто и поръсете със сока от маринатата и зехтина.

Печете стековете около 10 минути от страна или докато стековете се зачервят

Добър апетит!

Други публикации:

Пържоли на скара

Пържоли на скара

Рибни рулца с ленено песто

Рибни рулца с ленено песто

Задушено от патладжани и нахут

Задушено от патладжани и нахут

Advertisements

4 comments on “Сьомга на скара

  1. Dani каза:

    Добре дошла,отново.А сока от лайм и особено копъра са създадени наистина за сьомгата.Поздрави!

  2. Vicky каза:

    Чудесно изглежда!
    С нетърпение ще чакам нови рецепти
    Поздрави
    Вики

  3. Danyela каза:

    Дани, Вики, много ви благодаря!
    Поздрави!

  4. kabala каза:

    Привет и от мен-)))За разлика от теб, Даниелче-))),аз обожавам риба,особено сьомга и чак се разтрепервам като я видя. Бих препоръчала да изпробвате и да накиснете сьомгата преди това в прясно мляко и тогава да я метнете на скарата. Аз,дори и свинските пържоли кисна в прясно мляко…Става неовероятна коричка и месото стои крехко-)))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s