Пържоли на скара

Това е последното ястие от тазгодишната ни ваканция.

Класически пържоли на скара. За скара (и не само) винаги избирам вратни пържоли. Начукват се, поръсват се със сол и черен пипер, налагат се със ситно нарязан лук и се мариноват за 2-3 часа в бира. После слагате на скарата, сядате около барбекюто с чаша вино в ръка и чакате аромата им да ви опияни. Страхотно вкусни са с класическа салата от домати, краставици и печени чушки и препечени филийки хляб.

Ако нямате барбекю, мариновани по същия начин са много вкусни и на фурна. Пека ги в предварително загрята на 250 градуса фурна, като в тавата наливам соса от марината. Така пържолите добиват страхотен бирен вкус и стават много крехки

Продукти:

4 вратни пържоли

1 бира

1 глава лук

сол, черен пипер на вкус

Приготовление:

Пържолите се начукват (най-лесно и чисто това става в найлонов пликче). Посолявате ги и ги поръсвате с черен пипер. Половината глава лук я нарязвате на ситно. В подходящ съд редите пържолите, като между тях слагате нарязаният на ситно лук. Заливате с бирата, покривате с прозрачно фолио и оставяте в хладилника за 2-3 часа.

Преди да сложите пържолите на барбекюто, с другата половина от лука, намазвате пръчките на скарата, за да не залепва месото. Печете от двете страни до готовност.

Добър апетит!

Други публикации:

Сьомга на скара

Сьомга на скара

Сач с пиле и зеленчуци

Сач с пиле и зеленчуци

Таджин с нахут

Таджин с нахут

Вашият коментар