Пъдпъдъчите яйца са много подходящи за предястия. Мънички, но пък концентрирани с вкус и с красивия си жълт цвят постаяват акцент на трапезата. В същност ястието, което днес приготвих, става идеално и за закуска.
Ароматът на козето сирене, рохкият жълтък и свежият вкус на домата се съчетват прекрасно, даже нямат нужда от допълнителни подправки. Ако вкусът на козето сирене ви е твърде силен, можете да го замените с плътното, маслено биволско сирене.
Продукти за 6 порции:
6 пъдпъдъчи яйца
6 филийки хляб – ползвах типов
3 еднакви по размер розови, месести домата
около 300 гр козе сирене
масло за пържене
сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
С помоща на чаша или друг кръгъл шаблон, изрежете 6 еднакви кръга от филйките хляб. Загрейте малко масло в незалепващ тиган. Изпържете до златисто филийките от двете страни.
Разрежете сиренето на филийки с дебелина 2-3 мм и с помоща на същата чаша изрежете 6 кръга от тях.
Разрежете доматите напречно и оформете филийки с дебелина 2-3 мм
В тиган загрейте масло и изпържете яйцата на очи.
Оформете предястието като най-отдолу сложите кръгчето хляб, след това сиренето, домата и най-отгоре яйцето. Посолете и подправете с черния пипер
Добър апетит!
Други публикации: