Предястие с пъдпъдъчи яйца и козе сирене

Пъдпъдъчите яйца са много подходящи за предястия. Мънички, но пък концентрирани с вкус и с красивия си жълт цвят постаяват акцент на трапезата. В същност ястието, което днес приготвих, става идеално и за закуска.

Ароматът на козето сирене, рохкият жълтък и свежият вкус на домата се съчетват прекрасно, даже нямат нужда от допълнителни подправки.  Ако вкусът на козето сирене ви е твърде силен, можете да го замените с плътното, маслено биволско сирене.

Пъдпъдъчи яйца

Продукти за 6 порции:

6 пъдпъдъчи яйца

6 филийки хляб – ползвах типов

3 еднакви по размер розови, месести домата

около 300 гр козе сирене

масло за пържене

сол и черен пипер на вкус

Приготовление:

С помоща на чаша или друг кръгъл шаблон, изрежете 6 еднакви кръга от филйките хляб. Загрейте малко масло в незалепващ тиган. Изпържете до златисто филийките от двете страни.

Разрежете сиренето на филийки с дебелина 2-3 мм и с помоща на същата чаша изрежете 6 кръга от тях.

Разрежете доматите напречно и оформете филийки с дебелина 2-3 мм

В тиган загрейте масло и изпържете яйцата на очи.

Оформете предястието като най-отдолу сложите кръгчето хляб, след това сиренето, домата и най-отгоре яйцето. Посолете и подправете с черния пипер

Добър апетит!

Други публикации:

Яйца на очи в пържени филийки

Яйца на очи в пържени филийки

Ароматни топчета от цедено мляко

Ароматни топчета от цедено мляко

Пастет от пилешки дробчета с Марсала

Пастет от пилешки дробчета с Марсала

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s