Пастет от пилешки дробчета с Марсала

Много обичам пастет. За жалост това, което може да се купи от магазините, рядко има нещо общо с истински пастет. А е толкова лесен за приготвяне в домашни условия. Задушава се малко лук и пилешките дробчета в масло, добавят се подправките, пасира се и готово.

Днес направих пастет от пилешки дробчета с Марсала и го подправих с розмарин. Характелното ухание на Марсалата се допълни с розмарина и аромата на маслото. После се изтягате на дивана с много препечен хляб, пастета, приятно четиво и любима музика. Срахотно е…

Продукти:

500 гр пилешки дробчета

200 гр масло, размекнато

1 малка глава лук, нарязана на ситно

2 шипки сух розмарин

3 с.л. Марсала

сол и черен пипер на вкус

опционално: 1 скилидка чесън

Приготовление:

Дробчетата се размразяват и се измиват и почистват. Подсушават се добре.

В тиган се загряват 2 с.л от маслото и се задушава лукът и чесънът. Добавя се сухият ро

змарин, за да си пусне аромата. Когато лукът омекне се добавят дробчетата. Задушавате добре на бавен огън, докато течността се изпари и дробчетата станат готови.

Пилешките дробчета в маслото

Оставяте да се охладят леко и пасирате заедно с Марсалата и останалото размекнато масло. Прибавяте солта и черният пипер.

Изсипвате пастета в подходящи съдове и охлаждате. Ако няма да консумирате пастета същият ден, може да покриете пастета в съдовете с 1-2 лъжици размекнато масло и така да съхраните в хладилника

Добър апетит!

Други публикации:

Ароматни топчета от цедено мляко

Ароматни топчета от цедено мляко

Баба Гануш

Баба Гануш

Хумус

Хумус

8 comments on “Пастет от пилешки дробчета с Марсала

  1. Ema каза:

    Страхотна идея 🙂
    Точно тези дни си мислих за пастет.

  2. Филип Дечев каза:

    Идеята за домашен пастет – даже и не ми беше минавала през главата! Наистина страхотно. Аз доукрасих малко нещата:
    2-3 печурки от самото начало
    а при разбиването 1 лъжица мед
    от фурната излезе топъл пълнозърнест хляб… и първата купичка, много не я чакахме да стегне 🙂

    Чаша Сира допълни нещата изцяло.

    Получи се страхотно. Благодаря!

    • Danyela каза:

      Здравейте, Филип!
      Много се радвам, че сте харесали пастета и че сте импорвизирали със съставките.
      Добър апетит!

  3. Svetla каза:

    Изглежда много апетитно. Дали ще стане с обикновено червено вино вместо Марсала?

    • Danyela каза:

      Здравейте, Светла. Да, ще стане и с обикновено вино. Марсалата е с много концентриран аромат и е леко сладко, така че в случая се използва по-скоро като подправка, отколкото с някаква друга цел
      Сърдечни поздрави!

  4. Kristina K. каза:

    А дали ще се получи с Шери?

Вашият коментар